FC Utrecht 50 jaar!

FC Utrecht 50 jaar

FC Utrecht 50 jaar! En bij een jubileum hoort een feestelijk prijsje. Gedurende het gehele jubileumjaar zal de dvd FC fUsie te verkrijgen zijn voor slechts €.12,50. (Zo lang de voorraad strekt)

Te bestellen via de FC fUsie webshop (excl. €.4,- verzendkosten) of te verkrijgen in Utrecht bij PLATO (Voorstraat 35), VVV Utrecht (Domplein 9) en Primera de Gaard (Troosterhof 7)

Bestel FC fUsie op DVD

FC Utrecht 50 jaar, FC fUsie op herhaling

FC Utrecht 50 jaar

Op 1 juli 2020 bestaat FC Utrecht 50 jaar. Op veler verzoek wordt daarom de documentaire FC fUsie herhaald op de Utrechtse televisie. Beleef in deze documentaire de ontstaansgeschiedenis van FC Utrecht. Wat ging er allemaal aan vooraf bij de clubs Elinkwijk, Velox en DOS? Aan het woord oud voetballers, supporters en andere betrokkenen die de fusie doen herbeleven!

Vanaf 2 juli zal FC fUsie als 5-delige serie uitgezonden worden door de Utrechtse stadszender UStad. Elke donderdag van 18.15 tot 18.00 uur de volgende dag met een herhaling op zondagmiddag van 12.15 tot 18.00 uur.

Je kan ook FC fUsie bestellen op DVD, zodat je de FC fUsie kan kijken wanneer je maar wilt!

Bestel FC fUsie op DVD

Vanaf 24 mei eindelijk weer eens VOETBAL op TV!

FC fUsie op RTV Utrecht

FC fUsie gaat in de herhaling.

RTV Utrecht zal de documentaire over de bewogen fusie van DOS, Elinkwijk en Velox tot FC Utrecht op 1 juli precies 50 jaar geleden opnieuw uitzenden.

In 5 afleveringen, uitzenddata: zondag 24 & 31 mei, 7, 14 & 21 juni. Vanaf 8.00 uur ’s ochtends ieder uur herhaling. Na de uitzending op zondag wordt de aflevering ook nog eens herhaald tussen 22.00 uur op dinsdagavond en 12.00 uur woensdag ochtend. En tussen 17.00 uur zaterdag en 8.00 uur zondagochtend.

De documentaire is ook op dvd te verkrijgen. In Utrecht bij o.a. Plato, Broese en de VVV. Of te bestellen via info@astrorama.nl

FC fUsie nu ook op DVD!

FC fUsie DVD

Op veler verzoek zal FC fUsie nu ook op dvd verschijnen. Dat is dus goed nieuws voor de mensen die de uitzendingen op RTV Utrecht hebben gemist of die nog een keer willen genieten van ruim 1,5 uur onvervalste Utrechtse voetbalhistorie.

Bovendien staat er ook nog een bonus op de dvd: FC fUsie, de Verlenging, 23 minuten aan sterke verhalen, weetjes en andere memorabele momenten van Utrechtse voetbaliconen geselecteerd uit de vele uren restmateriaal van de film.

Vanaf 2 november is de dvd voor €.18,50 te koop bij PLATO, de betere platen- en cd winkel in Utrecht, Voorstraat 35, Broese Boekverkopers, Stadhuisbrug 5 en VVV Utrecht, Domplein 9.

De dvd is ook te bestellen door een e-mail te sturen naar info@astrorama.nl met vermelding van naam en adresgegevens. Maak tevens € 22,50 (inclusief  verzendkosten) over op rekening NL94 INGB 0008 2637 95 ten name van Stichting Caligari onder vermelding van DVD FC fUsie.

Tikkie Terug: Een bijdrage om dementie en eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan

  • Tikkie Terug - FC fUsie
  • Tikkie Terug - FC fUsie

Vanochtend was de 2e bijeenkomst van ‘Tikkie Terug’ in Dagcentrum Utrecht Oost, een pilotproject van FC Utrecht Maatschappelijk en het DOS/Elinkwijk/Velox comité.


Het streven van ‘Tikkie Terug’ is een bijdrage te leveren om dementie te bestrijden, eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en oude tijden te doen herleven door sportherinneringen in te zetten. Na vertoning van een aflevering van de documentaire FC fUsie kon er tussen voetbalmemorabilia uitgebreid nagepraat worden met o.a. FC Utrecht iconen Leo van Veen en Marco Cabo.

Heel mooi dat de film FC fUsie voor dit doel in gezet gaat worden en vooral ook erg mooi om te zien dat veel mensen een fantastische ochtend hebben gehad!

Première FC fUsie

Na een jaar met ontzettend veel plezier aan de documentaire FC fUsie gewerkt te hebben was gisteren de presentatie in het Louis Hartlooper Complex. Het was een memorabele middag met veel oud spelers van DOS, Elinkwijk, Velox en FC Utrecht.

Iedereen heel erg bedankt die de totstandkoming van deze productie op wat voor manier dan ook gesteund heeft! Ook iedereen bedankt voor de vele leuke reacties op de film!

Prachtige FC fUsie poster als tegenprestatie voor jouw donatie

FC fUsie poster

Speciaal voor de documentaire FC fUsie ontwierp grafisch vormgever Yves Vaillant deze prachtige FC fUsie poster. Klasse Yves, nu al een collectors item! Je kan in het bezit komen van deze affiche. Het is namelijk één van de tegenprestaties als je een bijdrage levert aan de crowdfundactie om de documentaire te kunnen voltooien. Kijk op de crowdfundingpagina van FC fUsie.

De foto op de poster (FC Utrecht – Telstar, 18 oktober 1970) is tekenend voor het elan van de nieuwe fusieclub. Met een explosieve sprong kopt Leen van der Merkt de bal snoeihard achter doelman Paul van der Meeren. De foto is gemaakt door Martin Pel voor dagblad ‘Het Centrum’. Toen deze krant in 1971 werd opgeheven is hun complete fotoarchief in de afvalcontainer verdwenen. Gelukkig had Leen deze mooie print nog in zijn plakboek zitten.

FC fUsie in de media

FC fUsie U Vandaag

De crowdfunding campagne van FC fUsie is ook bij de regionale pers niet onopgemerkt gebleken. Eén dag na de start van de campagne waren we al te vinden op de internetsites van DUIC en het Algemeen Dagblad. Op maandag 1 oktober heeft ook RTV Utrecht veel aandacht besteed aan FC fUsie in het programma U Vandaag. Daarin vertelt Robbert Bleys over de aanleiding van het project en licht hij de crowdfunding toe. Verder waren nog oudgedienden  aan het woord van DOS, Velox en Elinkwijk. Benieuwd naar de uitzending? Klik hier om het fragment over FC fUsie op RTV Utrecht te bekijken.

Crowdfunding FC fUsie van start

FC fUsie

 

De crowdfunding voor de documentaire over de ontstaansgeschiedenis van FC Utrecht is vandaag begonnen. Voor ons een hele nieuwe ervaring om de financiering van een project rond te krijgen. We zijn erg benieuwd hoe zo’n campagne gaat verlopen.

Wil je weten hoe oud spelers, supporters en andere betrokkenen de fusie van DOS, Elinkwijk en Velox  hebben beleeft? En vind je het leuk om een steentje bij te dragen om deze documentaire af te maken en de beeldrechten van uniek archiefmateriaal aan te kopen?

Je kunt ons al steunen om deze campagne kenbaar te maken binnen jullie eigen familie en vriendenkring. Het mooiste is natuurlijk een bijdrage doneren via het crowdfunding platform VoorjeStadsie. Doe je mee?

Ja ik doe mee!